Grundskolan börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att välja program till gymnasiet, men vad ska du välja? Det finns en hel djungel där ute med olika program och inriktningar och det kan vara svårt att veta vilket val som är rätt.

Vilket val gynnar dig bäst?

Det finns mängder av skolor som erbjuder breda utbud av program av alla olika slag. Bland annat program med fokus på ekonomi, handel eller företagande. Det finns även program som riktar sig till dig som är intresserad av sport, så som fotboll, hockey eller skidor. Men vilket program gynnar dig bäst i framtiden?

Gymnasiet tar upp tre år av ditt liv och du borde välja något som är roligt. Det finns ingen mening med att välja något ”bara för att”, då är chansen stor att du kommer hoppa av och börja om igen på ett annat program. Det finns massvis av roliga tester online där du kan hitta olika program som passar just dig!

Orolig att behöva flytta?

Är du orolig för att behöva flytta till en ny stad? Det finns gymnasium som erbjuder skolor i olika städer, som till exempel Kunskapsgymnasiet. På ett sådant gymnasium behöver du inte oroa dig för att flytta långt bort, där kan du finna drömprogrammet nära dig.