För många med hus är det ett vanligt problem att det trådlösa nätverket inte fungerar särskilt bra eller inte alls överallt i huset. Vissa löser det genom att helt enkelt inte ställa datorn eller TV-spelet där de helst skulle vilja att de stod. Det här trots uppkoppling till huset på en gigabit och ny svindyr router som dessutom var bäst-i-test.

Tur nog är det här ett problem som du enkelt kan lösa själv. Hur du löser det kan ske på två olika sätt, beroende på förutsättningarna i huset.

Antingen har du placerat routern fel, det vill säga att den inte står i centrum av huset. Med en central placering av routern, blir den längsta vägen som signalerna behöver gå, kortare. Det första du ska prova, är därför att placera routern på någon annan plats i huset.

Om inte det hjälper brukar det bero på att möbler, väggar eller golv blockerar signalen. Då behöver du skaffa ett mesh-system. Det består av en router och en eller flera mesh-noder och finns att köpa på CDON. Du placerar därefter ut mesh-noderna mellan routern och det område där du behöver bättre wifi. Har du tur behöver du bara köpa mesh-noder till din nuvarande router.