Vi lever i en värld där dator, smarta telefoner och surfplattor har blivit en naturlig del i vår vardag och vi använder oss av dessa mer eller mindre varje dag. En del använder datorn mer än andra och de nyttjas i både arbete och nöje.

Allt som vi använder oss av kommer förr eller senare föråldrat och vi kommer att behöva byta ut våra tekniska produkter. En dators livslängd är inte allt för lång och självfallet så om man är försiktigt och sköter om sin dator så håller den längre. Det har sina fördelar att köpa på sig en extra MacBook laddare om den man har börjat komma till åren eller att bara ha en extra laddare som kan ligga i datorväskan utifall man skulle glömma den hemma när man åker iväg.

Ju äldre en dator blir ju viktigare blir det att göra back-up på sin dator, sitter man med en Mac så är Time Machine det bästa verktyget för att göra detta. Det som du ska köpa är en extern hårddisk som du använder som back-up. Följ instruktionerna via Apples sajt och du behöver sedan nästan inte göra något mer i efterhand. Detta sköts per automatik och det görs regelbunden back-up, vad du kan kolla upp och göra någon gång är att gå in i Time Machine och kolla så allt gått rätt till. Gör även en återställning för att säkerställa att det fungerar.