Vi är många som samlar digitala bilder på hög. Den tekniska utvecklingen har lett till att varje mobil och surfplatta har en kamera. Att ta fina bilder i ögonblicket är nu enklare än någonsin.

Hårddiskar och telefoner svämmar ofta över av katalog efter katalog med digitala bilder. Det är dock sällan man har fysiska bilder numera, vilket kan tyckas synd eftersom det nu finns många sätt att skriva ut bilder och beställa hem fysiska kopior från diverse sidor.

Bilder att rama in

För att göra fysiska kopior av digitala bilder kan man exempelvis skriva ut dem hemma. Det finns särskilt fotopapper att köpa för att skriva ut bilder i en vanlig skrivare. Eller så kan du använda en särskild fotoskrivare som är specialiserade på att skriva ut just fotografier. Det finns även många hemsidor där man kan beställa hem utskrifter på sina digitala fotografier för en liten kostnad.

Spännande fotokonst

En del företag erbjuder även allt ifrån muggar till kalendrar och tavlor. Du kan till och med få en bild på dina barn på ditt bankkort! En stor tavla gjord av många olika bilder är ett fint minne och kan bli vacker konst på väggen. Ett enkelt redigeringsprogram på datorn och dina digitala bilder är allt som behövs för att göra din helt egna fotobok. Bilder på barnen kan bli en gåva till mor- och farföräldrar och även ett minne för framtiden. När barnen blir stora är det kul att titta igenom fotografier och tänka tillbaka på barndomen.