Har du drömt om att bli egenföretagare och vill ta del av miljardindustrin online? Du kan komma igång med en e-handel snabbt och smidigt, förutsatt att du vet vad du håller på med!

Plattform och drift

Om du själv inte har kunskaper om sajter och internet ska du redan nu ta kontakt med ett företag som hanterar IT-support och drift. Du kan få goda tips om vilken plattform du ska välja, vilka programvaror du kan ha nytta av samt hur de kan hjälpa dig att få ett bra flöde i hela processen från varukorg till slutfört köp och fakturering.

Att lämna över skötsel av sajt, brandvägg eller molntjänster och se till att den fungerar optimalt är inte bara smart om du själv inte har erfarenhet inom de här områdena, det är i princip nödvändigt. Precis som med flera andra delar av företagandet måste du lära dig att delegera och släppa kontrollen över vissa delar. Du kan inte vara på 20 platser samtidigt.

Pengar

E-handeln har stor konkurrens och det krävs tålamod för att lyckas. Men framför allt krävs det kapital. Det är fullt möjligt att starta med bara några tusenlappar på kontot men vill du utvecklas och verkligen tjäna pengar behöver du har större kapital att lägga på företaget. Det går att låna pengar för att starta och investera i företaget. Det är inte bara kostnaden för inköp av produkterna, det dyker alltid upp fler punkter när du startar firman och pengarna bara flyger iväg. Håll stenkoll på var du lägger pengarna men var heller inte rädd för att spendera.

Kunden

Det är kunden som ska vara ditt absoluta fokus. Även om du har ett mindre utbud av produkter och färre betalningsalternativ, kan du få nöjda kunder som rekommenderar dig tack vare god service. Att vara tillmötesgående är A och O, tänk på att du kan ha många nöjda kunder men det är oftast den lilla skara med missnöjda kunder som kontaktar dig. Bara för att en kund är missnöjd betyder det inte att alla andra är det. Låt dina försäljningssiffror tala om du blir osäker.